Christina Lindbäck är en av de mäktigaste i Hållbarhetssverige

NCC:s hållbarhetschef Christina Lindbäck rankas som en av de mest inflytelserika personerna inom hållbarhet i Sverige. Christina Lindbäck hamnar på plats 75. Hållbarhet är ett prioriterat område för NCC och avgörande för att behålla den ledande positionen och för att kunna växa.

– Jag är hedrad över utnämningen som visar att NCC är tongivande på området och att vi har en position att driva hållbar utveckling. Vi slår oss absolut inte till ro nu utan lägger ännu mer kraft på att förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna i såväl Sverige som i övriga nordiska länder. Jag vill passa på att tacka mitt eget team inkluderat våra hållbarhetschefer och alla på NCC som arbetar hållbart för att nå vår vision, säger Christina Lindbäck.

Varje år utser Aktuell Hållbarhets jury årets 101 mäktigaste i Hållbarhetsverige. Vem som helst har möjlighet att nominera de personer de tycker borde finnas med på listan över politiker, forskare, näringslivstoppar, lobbyister, aktivister och andra som sätter agendan och driver på för hållbar utveckling i Sverige. Årets lista offentliggjordes vid en ceremoni den 13 mars i Stockholm.

Hållbarhet för NCC

För NCC omfattar hållbarhet miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter av affärerna. Det handlar inte enbart om NCC:s ansvar inom dessa områden utan också om våra intressenters och samhällets framtida krav. Hur vi designar våra framtida samhällen har en stor påverkan på nuvarande och framtida generationer – där är byggnader och infrastruktur en väsentlig del och där kan NCC vara med och göra positiv skillnad.

Motiveringen

75. Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC
”Christina Lindbäck fortsätter driva förändring inom den konservativa byggbranschen. Under året som gått har hon bland annat engagerat sig i projektet med att ta fram en färdplan för en fossilfri byggsektor, ett initiativ som branschen driver tillsammans med Fossilfritt Sverige. Andra hållbarhetsprojekt som NCC arbetat med är en internportal för återanvändning av byggmaterial och en ”jämställd omklädningsbod”.

Foto: Erik Mårtensson