Höstkul med NCC på Tomtebo Strand i Umeå 14 september

Lördagen 14 september bjuder NCC tillsammans med sex andra byggaktörer in Umeåborna till Höstkul på Tomtebo Strand. Evenemanget äger rum vid Nydalasjön och syftar till att ge allmänheten en inblick i planerna för Umeå kommuns nya stadsdelsområde, Tomtebo Strand.

NCC har varit en del av detta projekt sedan starten och varit med och utvecklat den detaljplan som fastställdes av Umeås kommunfullmäktige i januari 2024. 

Tomtebo strand planeras bli en ny stadsdel vid den natursköna Nydalasjön i ett växande Umeå. Tomtebo Strand är en av Umeås största detaljplaner och omfattar 60 hektar. Här ska kommunen tillsammans med sju samverkanspartners bygga 3 000 bostäder och 70 000 kvadratmeter verksamheter, service och handel. Stadsdelen är en viktig pusselbit för att binda ihop Tomtebo med Universitetsstaden. 

Höstkul kommer erbjuda utomhusgympa, dirtbikes, kanoter, tipspromenad och fikamöjligheter för hela familjen. Brandförsvaret är på plats med prova-på-aktiviteter och de första 200 besökarna bjuds på bullar. 

Tomtebodagen är ett utmärkt tillfälle för alla som är intresserade av Umeås framtida utveckling att få en förhandstitt på vad som planeras och att vara med och påverka utformningen av Tomtebo Strand.

Läs mer om Höstkul på Tomtebo Stand här (pdf).