Ioffice utökar tecknat hyresavtal i Park Central i Göteborg

Coworkingaktören Ioffice utökar det hyresavtal som tidigare tecknats i Park Central med ytterligare 1 800 kvadratmeter till totalt 5 700 kvadratmeter. Företaget tillträder lokalerna under andra kvartalet 2027. Park Central är ett samarbete mellan NCC och Jernhusen. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, med en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

– Efterfrågan på coworking och kontorshotell är stark, och det nya avtalet är en möjlighet för Ioffice att öka tillväxten i Göteborg. Med större ytor i nya Park Central kan vi erbjuda fler och bättre kontorslösningar, säger Homan Tehrani, vd på Ioffice.

Ioffice lokal sträcker sig över fyra våningsplan, med lokaler i markplan, plan 3 och 4 samt en separat konferensyta på plan 7 i anslutning till Park Centrals takpark. Den utökade ytan ligger på plan 4 och gör att Ioffice hyresgäster och konferensbesökare får direkt access till husets stora takpark, samt till gym och cykelgarage via en hiss. Företaget tillträder sina lokaler under andra kvartalet 2027.

– Redan i ett tidigt skede har vi jobbat mot att möta marknadens intresse för co-workinglokaler. Ioffice har ett koncept som matchar väldigt väl med Park Central, och därför är vi särskilt glada för att de har valt oss, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.

Projektet Park Central omfattar en kontorsbyggnad på totalt cirka 40 000 kvadratmeter som kommer att bli en av Göteborgs signaturbyggnader. Huset ligger i Centralstaden, den nya stadsdel som växer fram runt Centralstationen, och har handel och en av Västlänkens stationsuppgångar i gatuplan.

Huset får en unik grönskande takpark med plats för både träning, rekreation och företagsevent. Dessutom kommer det att finnas ett brett utbud av service med gym, restauranger, coworking och handel i huset. Huset kommer att stå färdigt i slutet av 2026 i samband med att Västlänkens nya station Centralen öppnar.

Kontorsytorna i Park Central kommer att certifieras enligt Breeam Outstanding. Faktorer som bedöms i certifieringen är bland annat byggandens energianvändning, inomhusklimat, vattenhushållning och avfallshantering, allt med ett fokus på att minska fastighetens klimatavtryck. Projektet genomförs av NCC och Jernhusen i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Jernhusen kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt.

Läs mer om Park Central: Startsida - Park Central