NCC bygger kallager i Halmstad

NCC ska i samverkan med AB Th. Schéle bygga två kallager i Halmstad. Parterna har i ett första skede planerat och projekterat de båda lagren som nu övergår i byggfas. Uppdragen utförs som totalentreprenad i samverkan och det totala ordervärdet uppgår till cirka 50 MSEK. NCC har tidigare byggt tre liknande lager åt samma kund.

–  AB Th. Schéle befinner sig i ett expansivt skede och vi ser fram emot att tillsammans med NCC fortsätta skapa mer lagerkapacitet och stärka Halmstad som logistiknav när det gäller plåt- och stålprodukter, säger Peter Christiansson, VD, AB Th. Schéle.

AB Th. Schéle är ett skeppsmäkleri och speditionsföretag baserat i Halmstad Hamn. Verksamheten är i huvudsak inriktad på omlastning, lagerhållning och distribution av stålprodukter.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnad av ett kallager i anslutning till AB Th. Schéles befintliga lager i Halmstad Hamn samt ett kallager i företagets terminal i Kistinge, strax söder om Halmstad. Lagerbyggnaden i hamnen byggs i stålstomme med parocväggar med en högre betongsockel och marknivå som anpassas för att klara framtida havsnivåhöjningar. Det totalt 4 400 kvadratmeter stora lagret innefattar även två 20 tons traverser, vilket medför en effektiv och miljöriktig hantering.

Projektet i Kistinge består av ett kallager på 2000 kvadratmeter, anläggning och asfaltering av utvändiga ytor samt ny infartsväg. Grunden består av fundament och markbeläggningen är asfalt i hela lokalen. De båda projekten har planerats och projekterats parallellt och båda har nu övergått i byggfas. Lagret i Kistinge beräknas stå klart senare i höst medan lagret i hamnen blir klart till sommaren 2025.

– Vi ser fram emot att fortsätta det nära samarbetet med AB Th. Schéle i Halmstad. Genom att samverka i flera projekt kan vi ta nytta av lärdomar mellan projekten, vilket ger värdefulla stordriftsfördelar, säger Robert Karlsson, affärschef NCC.