NCC inleder säkerhetshöjande arbeten för gång- och cykeltrafikanter i Umeå

Under sommaren har NCC, på uppdrag av Trafikverket, genomfört en rad trafikförbättrande projekt i Umeå. Projekten syftar till att öka säkerheten och tillgängligheten för främst gång- och cykeltrafikanter.

Under sommaren inleddes ett flertal vägprojekt tillsammans med Trafikverket som beställare för att skapa tryggare och mer effektiva transportmöjligheter för alla trafikanter. Trafiksäkerhet är en prioritet i Umeå kommun.

"Trafiksäkerhetsprogram – Vägen mot ett trafiksäkrare Umeå" är en del av kommunens långsiktiga arbete för att förbättra säkerheten för gående och cyklister med målet att minska antalet dödsolyckor. 

Längs den trafikerade väg 531 har den befintliga “Holmsundsvägen” blivit smalare när en ny cykelväg med skyddsräcke uppföras för att skydda cyklisterna. Båda projekten ska vara färdigställda under hösten. 

På uppdrag av Trafikverket inleder NCC också arbetet med en ny gång- och cykelväg mellan Stöcksjö och idrottsplatsen i Stöcke. Byggstart sker redan under nästa vecka och projektet beräknas vara färdig hösten 2025. 

Den nya gång- och cykelvägen kommer att förbättra området genom att skapa en säker förbindelse för fotgängare och cyklister längs den trafikerade sträckan. Vägen kommer att löpa längs västra sidan av väg 523 från Stöcksjö-Tallskogsväg till idrottsplatsen i Stöcke, medan sträckan mellan Stamvägen och Norrbäcksvägen kommer att finnas på östra sidan av vägsträckan. 

Projektet omfattar byggnation av gång- och cykelväg med belysning, avverkning av skog, röjning av mark, schaktning av jordmaterial, stabilisering av undergrunden samt asfaltering.  

– Den nya vägen kommer att förbättra området genom att skapa en säker förbindelse för fotgängare och cyklister längs den trafikerade sträckan. Vi är glada att kunna bidra till en

"Vi är glada att kunna bidra till en säkrare miljö för de boende i byn, säger Mikael Dahlberg, produktionschef, NCC Infrastructure Norrland.
"Vi är glada att kunna bidra till en säkrare miljö för de boende i byn, säger Mikael Dahlberg, produktionschef, NCC Infrastructure Norrland.