NCC medverkar vid årets MOA-mässa i Umeå

NCC medverkar vid årets MOA-mässa i Umeå 10-11 september. Evenemanget riktar in sig mot högstadieungdomar som får en möjlighet att utforska olika yrken och branscher.

Umeå Kommun har infört ett systematiserat arbetssätt för samarbete mellan skola och arbetsliv. Målet är att stärka elevers valkompetens och motivation genom att visa praktisk nytta av skolämnen och öka kunskapen om olika yrken. Samarbetet är en del av den pågående utvecklingen av modern arbetslivsorientering (MOA) i Umeås grundskolor.   

– Det är ett viktigt event för oss som bransch då intresset för just bygg är på nedgång samt att det hos dom yngre generationerna finns både fördomar men även okunskap om vad vi faktiskt gör, säger Anna Pettersson, HR-specialist, NCC Sverige. 

I NCC:s monter på Noliahallarna kommer besökarna få lära sig mer om yrket som mättekniker. Att utforska yrket som mättekniker är en viktig del av MOA-mässan. Det är ett ansvarsfullt och betydelsefullt yrke inom byggbranschen. 

Mättekniker spelar en avgörande roll inom byggsektorn. Deras arbete innebär att utföra noggranna mätningar på olika platser, såsom byggarbetsplatser, väganläggningar och järnvägar.   

För att bli mättekniker krävs rätt utbildning. Yrkeshögskolor erbjuder passande utbildningsbakgrund och det finns även grundutbildningar inom flera gymnasieprogram.  

– Efterfrågan på mättekniker är hög, och arbetsmarknaden ser positiv ut både på kort och lång sikt, berättar Anna Pettersson.