NCC renoverar på Söder i Helsingborg

NCC ska på uppdrag av Rikshem genomföra stambyte och omfattande renovering av en flerfamiljsfastighet med 60 hyresrätter på Söder i centrala Helsingborg.

– Vi är glada över att nu kunna genomföra denna renovering som betyder mycket för fastigheten och våra boende, men även stadsdelen Söder. Vi ser fram emot att öka attraktiviteten och se resultatet av detta fina projekt, säger Sonja Ståhl, fastighetschef Rikshem.

NCC:s uppdrag avser stambyte i hela fastigheten och i kök och badrum, badrumsrenovering i alla 60 lägenheterna samt totalrenovering av merparten av dessa. I uppdraget ingår även trygghetsökande åtgärder såsom förbättrad ytterbelysning och byte till säkerhetsdörrar.

Arbetet utförs med kvarboende i delar av beståndet, vilket ställer ökade krav på logistik och planering, minimering av störande moment samt tät dialog med boende i fastigheten.

–  NCC har stor erfarenhet av liknande upprustning och stor vana av att genomföra renoveringsprojekt med kvarboende. Vi ser fram emot att tillsammans med Rikshem ta oss an denna flerfamiljsfastighet som är i behov av renovering, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Uppdraget påbörjas omgående och beräknas vara klart till sommaren 2025.