Foto: The Other Guys Media

Noggrann logistikplanering när NCC asfalterar vid Ahlsell i Hallsberg

NCC ska asfaltera ytorna runt Ahlsells nya lagerbyggnad i Hallsberg. Uppdraget innebär stor komplexitet i logistiken och kräver omfattande planering.

Uppdraget består av asfaltering av lastgården, lastbilsparkeringar, personalparkering och vägar i området, en yta på ungefär 220 000 m2. Ungefär 45 000 ton asfalt kommer att hämtas från närliggande asfaltverket i Dylta.

Beläggningen av asfaltmassorna ska utföras i löpande följd ungefär 40 dagar i rad, något som innebär en logistisk utmaning för att få produktionen i asfaltverket och transporterna av asfaltmassorna att takta ihop med beläggningsjobbet. Detta kräver flera veckors förberedelser och noggrann planering där alla berörda funktioner deltar.

– Det är positivt att Ahlsell fortsätter att satsa i Hallsberg, ett av Sveriges bästa logistiklägen. Ytor inom lager och logistik måste tåla både mycket tung statisk belastning och högt mekaniskt slitage. NCC har lång erfarenhet av att lägga motståndskraftig asfalt med höga krav på bärighet, och vi ser fram emot att förse Ahlsells område med slitstarka asfaltsbeläggningar med lång livslängd, säger Mats Johansson, area manager NCC Industry.

Ungefär 1000 ton asfalt ska läggas ut varje dag, och den tillverkas i Dyltaverket strax utanför Örebro. Den asfalt som NCC använder har ungefär häften så stor klimatpåverkan jämfört med traditionell asfalt, men lika hög kvalitet. De positiva klimateffekterna uppnås genom att asfalten tillverkas vid lägre temperatur, värms med biobränsle, samt har stor andel återvunnen asfalt.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mats Johansson, Area manager, NCC Industry, 070-189 11 74, mats.d.johansson@ncc.se

Carin Kärrberg, kommunikationspartner, NCC Industry, carin.karrberg@ncc.se