NCC renoverar 184 hyreslägenheter i danska Taastrup

NCC ska renovera 184 hyreslägenheter åt KAB och bostadsbolaget AKB Taastrup i bostadsområdet Taastrupgaard öster om Köpenhamn. Uppdraget är den första etappen av en omfattande renoveringsplan för området. Ordervärdet uppgår till cirka 400 MSEK.

Fotograf: Jonathan Grevsen

Renoveringen avser att både modernisera och energioptimera området som just nu finns med på den danska regeringens lista över utsatta bostadsområden. Projektet är den första etappen av tre som är planerade i Taastrupgaard.

– Vi ser fram emot att samarbeta med NCC kring den ambitiösa renoveringen av Taastrupgaard, som kommer att öka standarden och göra området till en attraktiv del av Høje-Taastrups nya kulturdistrikt. För invånarna i området är avtalet med NCC ett avgörande steg mot att förverkliga deras önskan om moderna bostäder med hög levnadsstandard och betydligt lägre koldioxidavtryck, säger Jens Elmelund, VD på KAB.

NCC:s uppdrag omfattar renovering och viss ombyggnad av bostäderna där ett antal lägenheter kommer att tillgänglighetsanpassas och byggas om till så kallade ungdomsbostäder. Fastigheterna kommer bland annat att få nya fasader, fönster, dörrar, balkonger, kök och golv. Även utemiljöerna kommer att få en totalrenovering.

– Den stora renoveringen och ombyggnationen av Taastrupgaard kommer göra bostäderna och omgivningen runt omkring till ett attraktivt och modernt bostadsområde. Vi har ett erfaret och väl sammansvetsat arbetsteam på plats som nyligen avslutat ett stort renoveringsprojekt i Herlev. Dessa erfarenheter kommer vara värdefulla i detta uppdrag, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Renoveringen inleds i september 2024 och projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2026.

Ordervärdet om cirka 400 MSEK registreras i affärsområdet NCC Building Nordics i tredje kvartalet 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, Head of Group External Relations NCC, 076-521 61 02, tove.stal@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2023 omsatte NCC ca 57 miljarder SEK och hade 12 200 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.